Duizenden huurders lopen toeslag mis als ze niet nú in actie komen.

Duizenden mensen die in 2020 recht hadden op huurtoeslag, hebben deze tegemoetkoming niet aangevraagd. Zij hebben nog tot 1 september van dit jaar om dit alsnog te doen.

Per 2020 zijn de regels veranderd. Waar je vroeger helemaal geen recht meer had op toeslagen als je op jaarbasis €1 te veel verdiende, gaat dit nu geleidelijk. Ook daarom kunnen mensen die in 2019 nog geen recht hadden op toeslag, dat nu wel ineens hebben.

Maar liefst 115.000 huishoudens die eerder geen recht hadden op toeslag, hadden dat per 2020 wel.

Mensen die eerder nooit recht hadden op huurtoeslag zijn niet zo snel geneigd nu te controleren of ze het wel hebben. Toch kan dat zeker lonen”, zegt een woordvoerster van huurdersvereniging Woonbond.

Terugvordering

Ook denkt zij dat huurders die eerder te maken hadden met een terugvordering, de toeslag nu links laten liggen. „Maar als je het nu aanvraagt over 2020 heb je daar geen last van. Je weet immers al wat je inkomen en vermogen in dat jaar waren. Wel kom je dan in de molen en moet je misschien je gegevens over 2021 bijwerken.”

Op toeslagen.nl kun je je gegevens invoeren om te weten of je in 2020 recht had op huurtoeslag en dit alsnog aanvragen.

Bron: Telegraaf.nl

Door je gratis aan te melden bij Toeslagenwekker.nl ontvang je periodiek een signaal om je toeslagen te wijzigen, aan te vragen of stop te zetten.

Deel deze pagina op socialmedia...