115.000 extra huishoudens in aanmerking voor huurtoeslag

Door een wijziging in de Wet op de huurtoeslag krijgen vanaf 1 januari 2020 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Dit komt door het wegvallen van de harde inkomensgrenzen.

Nu is het zo dat je vanaf een bepaald inkomen elk recht op huurtoeslag verliest. Voor eenpersoonshuishoudens ligt die grens bijvoorbeeld dit jaar op €22.700,-.  Verdien je een euro meer? Dan heb je geen recht meer op huurtoeslag. Vanaf 1 januari 2020 loopt de huurtoeslag geleidelijk terug bij een hoger inkomen. Vanaf vandaag kunnen huurders op de website van de Belastingdienst controleren of ze in aanmerking komen voor huurtoeslag in 2020.

De precieze hoogte van de huurtoeslag

Of, en hoeveel huurtoeslag iemand krijgt, hangt onder andere af van het inkomen, het huishoudtype en de hoogte van de huurprijs. Om zeker te weten of u in aanmerking komt voor de huurtoeslag, kunt u de check doen door een proefberekening te maken op de website van de Belastingdienst.

Een signaal ontvangen om na te gaan of je je Toeslag moet wijzigen, stopzetten of aanvragen, meld je gratis aan op Toeslagenwekker.

 

Deel deze pagina op socialmedia...