Huurverlaging gekregen? Kijk naar uw huurtoeslag.

Huurverlaging gekregen van uw corporatie? Dan hoort de corporatie uw nieuwe (verlaagde) huurprijs aan de Belastingdienst door te geven. Maar het is slim om hier ook zelf op te letten.

Tienduizenden corporatiehuurders met een laag inkomen en een hoge huur kregen dit jaar huurverlaging. Omdat een lagere huur ook betekent dat uw huurtoeslag moet worden aangepast, heeft de wetgever beslist dat corporaties de verlaagde huurprijs aan de Dienst Toeslagen van de Belastingdienst moeten doorgeven. Om te voorkomen dat huurders later met een terugvordering te maken krijgen.

Huurverlaging: altijd voordeel

Belangrijk: als u huurverlaging krijgt, gaat u er financieel altijd op vooruit.  U heeft weliswaar recht op iets minder toeslag, maar dit doet nooit uw huurverlaging teniet.

Toeslag is een voorschot

Het lastige van toeslagen is dat het om voorschotten gaat. En dat de berekening ervan vrij moeilijk is. Op hoeveel huurtoeslag je in 2021 recht hebt, kan pas berekend worden als het jaar al voorbij is, dus als de toeslag al is uitgekeerd. Weet de Belastingdienst niet dat je huur in 2021 is verlaagd, of valt inkomen onverhoopt hoger uit? Dan kan het zijn dat u een deel van de huurtoeslag achteraf moet terugbetalen.

Terugvordering voorkomen

Toeslag moeten terugbetalen is enorm vervelend. En al helemaal als u weinig geld heeft en er niet op rekent. Dat u moet terugbetalen kun je voorkomen door zelf scherp op te letten. Meld u gratis aan bij Toeslagenwekker.nl en ontvang regelmatig een signaal om te controleren of een aanpassing van een toeslag nodig.

Deel deze pagina op socialmedia...